Contact Ervaringen

Ervaringen van cursisten

"Taichi is en blijft fijn en leuk om te doen. Elke les opnieuw, ontdek je iets over jezelf, je houding en het effect op je lichaam. Taichi geeft mij inzicht, ontspanning, energie en lenigheid."

Hilde

 

"Tai chi brengt mij rust na alle hectiek van de dagelijkse dingen zoals werk. Lichamelijk is mijn balans veel beter geworden. De lessen blijven leuk en boeiend vanwege de persoonlijke en steeds vernieuwende lesmethode van Jeannine."

Ellen

 

Zegt u de term “beeldengooien” (nog) iets. Een ander kind slingerde je rond en daarna bleef je zo lang mogelijk in die bepaalde houding staan. Je voelde dan naarmate de tijd vorderde steeds meer hoeveel moeite het kostte om in die houding - bijvoorbeeld op één been - te blijven staan, maar je wilskracht nam toe, je voelde een neerwaartse kracht tot in je tenen, die gelijk ook weer naar boven ging en zo kreeg je extra kracht om de balans ook echt te gaan voelen. Een soortgelijke intense (balans) ervaring heeft ‘de vorm’ - zo we de hele cyclus aan opeenvolgende vloeiende bewegingen noemen - ook. Al doende het praktisch leren oefenen en daarmee kennen van de vorm kom je dus, - heel slow - steeds meer in het normaal zo lastig bereikbare ‘nu’.
Maar let op; ook al ken je deze vorm wat beter, je mag nooit de stappen vooruit vooruit denken, want dan ben je al weer uit je ‘rooting’ zo dat heet. Het diepere geheim ligt namelijk in de kunst om van elke fase van de grote beweging een volwaardige uitgekristalliseerde balansering te maken. Vergeet niet; Tai Chi is van oorsprong een verdedigingssport, dus zelfs bij de meest ogenschijnlijk wankele houding (bijvoorbeeld net voor of in een draai, voeten naar elkaar toe) voel je als je het goed doet de kern van je energie, alsof je een reuzensprong zou kunnen maken.
Jeannine Geris geeft hierbij elke les weer heel fijne minieme aanwijzingen in een paar kernachtige woorden, waar je de hele les mee vooruit kunt en ze geeft daarnaast individuele balanstips of reageert op wat ze bij iemand ziet of hoort. Een overduidelijke geeuw, die we normaal proberen wat in te houden – verwelkomt zij met; “kijk’, je bent al wat meer aan het ontspannen….” Wellicht tot kijk bij de Tai Chi cursus van Jeannine Geris

K. Hogenhout (vele jaren enthousiast volger van deze cursus)

 

"Bij tai chi maak je mooie en rustige bewegingen die je een fijn gevoel geven. Je hoeft je niet om te kleden, als je niet toevallig hoge hakjes draagt, tenminste. Je hebt ook geen speciale ruimte nodig, de basis-oefeningen kun je overal doen, letterlijk overal.
W aarom juist Tai Chi bij Jeannine? Omdat ze ziet waar de spanningen in je lichaam zitten en omdat ze je ook uit kan leggen hoe je ervan af kunt komen. Ik kan je vertellen dat ik 4 (vier!) jaar een muisarm heb gehad en Jeannine heeft mij binnen een paar minuten uitgelegd wat ik moet doen, of niet moet doen, beter gezegd. Jeannine kan niet toveren, oefenen moet je wel zelf. Maar ze heeft heel veel ervaring en ze kan wonderbaarlijk goed observeren. Ik zou zo zeggen: kom maar naar de proef-les en kijk zelf!"

Hedi

 

'Deze Tai Chi doet me erg goed. Het verbetert mijn houding en zorgt ervoor dat allerlei pijnen (in de rug en aan mijn knieën) verdwenen zijn. Dat komt omdat in de lessen niet zozeer het aanleren van de verschillende opeenvolgende bewegingen centraal staat, maar wel om het bewust bewegen en voelen van elke beweging. Jeannine is zorgvuldig en nauwgezet."

Elfriede

 

"Zonder al te veel inspanning gebruik je en ontspan je al je spieren. Je hoeft geen dure sportkleding aan te schaffen. Tai chi geeft ontspanning en een goede lichaamswarmte. Je leert je lijf kennen, je houding wordt steeds gecorrigeerd, en het is gewoon een gezellig clubje mensen."

Marianne

 

"Vermoeid kom ik aan Het is weer rooting zoeken Fris ga ik naar huis."

Leon

 

"Tai chi zorgt voor ontspanning in lichaam en geest. Taichi brengt mij: reflectie, bewustzijn en een goede fysieke houding. Jeannine weet waar ze het over heeft, bouwt de vorm op en kijkt ook naar de individu. Daarnaast is het een prettige groep van mensen.

Mark

 

"Mindfulness in beweging! Persoonlijke aandacht en interesse door de docente, fijne groepsenergie, diepe ontspanning, 1x per week uitgelijnd worden in de kosmische energie brengt mij met beide voeten weer op de aarde."

Karin

 

"Tai Chi interesseerde me al lang en begin 2000 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik bij Jeannine les gaan volgen. En dat doe ik nu nog steeds met heel veel plezier. Door Tai Chi ben ik niet alleen letterlijk sterker in mijn schoenen gaan staan; ook mentaal voel ik me beter in balans. Ik leer nog elke week wat bij. Dus verveelt Tai Chi nooit."

J.

 

"Ik ben Tai Chi gaan doen, omdat ik merkte dat de stress door mijn werk zorgde voor rugklachten. Die zijn overgegaan. Tai Chi helpt me om te zorgen dat stress niet leidt tot lichamelijke klachten. Ik merk nu meteen dat als ik spieren vastzet. Het is nodig om Tai Chi te blijven doen, zonder goede begeleiding, verwatert Tai Chi snel. Jeanine Geris is een hele goede docente. Ze kan met een vinger op je schouder voelen of er spanning in je kleine teen zit. Ze kan daarom heel goed helpen om Tai Chi beter te doen. Ik heb spierklachten en Tai Chi helpt me om mijn spieren goed te blijven gebruiken."

Lex

 

"Taichi, gegeven door Jeannine, geeft mij meer dan ik in eerste instantie verwachtte. Ik verwachtte de bewegingen te leren: een aantal stappen die je ook uit een boekje kunt leren. Jeannine heeft mij echter laten ervaren dat taichi mij meer kan leren: een relatie leggen tussen mijn hoofd en mijn lichaam, mijn basis voelen en van daaruit handelen. Jeannine laat mij constant opnieuw voelen waar mijn spanningen in mijn lichaam zitten en hoe ik ze los kan laten. Deze ervaringen leren mij veel in mijn persoonlijke ontwikkeling, o.a. blijf voelen waar je balans zit. Stap je uit die balans, dan ben je wankel, zowel fysiek als mentaal. Dit leren is een doorgaand proces. Daarom volg ik nu al een aantal jaren de lessen van Jeannine.

Loes

 

"Ik doe taichi opadvies van de fysiotherapeut voor een beter evenwicht. Het is voor mij de weg naar binnen, meer ruimte ervaren in mijn lichaam en zoals het boek “de tijger ontwaakt” het noemt de felt sense leren beter kennen.
' Onze gevoelens en onze lichamen zijn als water dat in water stroomt. We leren zwemmen in de energieën van onze (lichamelijke) gewaarwording.' - Tarthang Tulku
De lessen zijn altijd anders, je bent er nooit echt maar, dat maakt het juist zo boeiend om te doen.

Gerry

 

"Mentaal sterker, minder stress In het hier en nu met jezelf zijn. Meditatie in beweging. Je spanning de grond in laten vloeien. Balans. We hebben een leuke groep mensen. Jeannine is rustig en kan je goed corrigeren in je houding.

Anton